Aktualna obvestila


TRENUTNO NI AKTUALNIH OBVESTIL.
(Posredujete nam lahko tudi vaša obvestila na pritrkovalec@rkc.si in objavili jih bomo.)


 

Arhiv obvestil:

11. SEJA OŽJEGA ODBORA PRITRKOVALCEV
V nedeljo, 26.01.2020, ob 20. uri bo 11. seja ožjega odbora v Bogoslovnem semenišču v Ljubljani. Vabljeni člani OOPKSB!

10. SEJA OŽJEGA ODBORA PRITRKOVALCEV
V nedeljo, 15.12.2019, ob 19. uri bo 10. seja ožjega odbora v Bogoslovnem semenišču v Ljubljani. Vabljeni člani OOPKSB!

9. SEJA OŽJEGA ODBORA PRITRKOVALCEV
V četrtek, 24.10.2019, ob 20. uri bo 9. seja ožjega odbora v Bogoslovnem semenišču v Ljubljani. Vabljeni člani OOPKSB!

POSVETITEV NOVIH ZVONOV NA HUJAH
V nedeljo, 13.10.2019, ob 10. uri bo na Hujah pri podružnični cerkvi sv. Jožefa (župnija Kranj) upokojeni ljubljanski nadškof msgr. dr. Anton Stres posvetil nove zvonove.

UMRL JE JANEZ STARMAN, STROKOVNJAK ZA OBNOVO ZVONOV
Pogreb g. Janeza Starmana bo v ponedeljek, 23.09.2019, ob 15. uri na pokopališču v Preski pri Medvodah.

NAJ TI PESEM ZVONOV, KI SI JO TAKO ZELO LJUBIL, ODZVANJA V NEBEŠKI SLAVI!

Pritrkovalec iz Smlednika g. Franc Bonča je o njem povedal: Gospod Janez Starman je bil velik ljubitelj zvonov, zvonar, pritrkovalec in tudi urejevalec zvonikov in zvonjenja. Je avtor pogona elektrifikacije zvonov po sistemu škripčevja in s pogonom z elektromotorjem z 700 o/min. V mnogih zvonikih je izdelal tudi nove kemblje iz kovine, ki je bila za te potrebe najbolj primerna. Z rednim vzdrževanjem zvonov se je v velikih primerih izkazalo, kako malo uničujejo zvonove. Bil je tudi predavatelj na okroglih mizah PKSB-ja na temo vzdrževanja zvonov, popravila klasičnih kembljev in tudi kako se najbolje vzdržuje jeklene zvonove, da tudi ti ostanejo lepi. 

Pritrkovalec iz Brezovice g. Brane Tomanič je o njem povedal: V ponedeljek, 23.septembra, smo se v Preski poslovili od Janeza Starmana, ki smo ga poznali po tem, da je po številnih slovenskih cerkva izdelal elektrifikacijo zvonjenja, bodisi pa tudi po njegovih pregibnih kembljih. V slovenskem prostoru je bil pionir na področju izdelave kvalitetnih pregibnih kembljev, razumel je potrebo pritrkovalcev, da se jim olajša teža kembljev, obenem pa so njegovi izdelki tako vzdržljivi, da so v uporabi že dolga leta in večinoma bodo še dolgo uporabni. S svojim prizadevanjem je pokojni Janez začel razvojni proces, ki se nadaljuje še danes z novimi idejami in izboljšavami. Na ta način je pomagal pri ohranjanju in razvoju pritrkovanja in je pustil močan pečat, ki je spremenil pogled pritrkovalcev na to našo glasbo, zato se ga spominjajmo s hvaležnostjo in v molitvi.

VSEEVROPSKO ZVONJENJE ZVONOV NA MEDNARODNI DAN MIRU
V soboto, 21. septembra 2019, bomo obeležili mednarodni dan miru. Ob tej priložnosti so tudi letos iz Ministrstva za kulturo RS posredovali pobudo evropskih institucij, ki podpirajo predlog, da bi po vsej Evropi istočasno zazvonili vsi zvonovi. V ta namen bodo zvonovi slovenskih župnij in samostanov zvonili za 15 minut z vsemi zvonovi med 18.00 in 18.15.

PRITRKOVALSKI KROŽEK SLOVENSKIH BOGOSLOVCEV VABI NA 
VSESLOVENSKO SREČANJE PRITRKOVALCEV

Vseslovensko srečanje bo potekalo v nedeljo, 8.9.2019, ob 15. uri v župniji sv. Benedikt v Slovenskih goricah. 
Na srečanju bodo sodelovale izbrane skupine:

LOKAVEC 2 (mlajši)
VIPOLŽE
PODNANOS

ŠKOCJAN (STAREJŠI)
ŠEMPETER - OTOČEC (MLAJŠI)
SEMIČ

PREDOSLJE
BREZJE
SMLEDNIK
VODICE
PREDDVOR

ŽALNA
ŠKOFLJICA
ŠENTVID PRI STIČNI
DOBREPOLJE-VIDEM

SV. ANTON / CERKVENJAK (moški)
SV. ANTON / CERKVENJAK (ženske)
SLIVNICA PRI MARIBORU

Udeležbo sporočite:
Tilen Oberwalder Zupanc, 051 826 055
ali po e-pošti: pritrkovalec@rkc.si

MAČKOLJANSKI PRITRKOVALCI VABIJO NA SREČANJE
Spoštovane pritrkovalke in pritrkovalci! 
Vljudno vas vabimo na srečanje, ki se bo odvijalo v našem zvoniku v nedeljo, 25. avgusta 2019, s pričetkom ob 09.00. V kolikor bi radi srečanju prisostvovali, nam prosim sporočite število udeležencev najkasneje do 15. avgusta 2019, zaradi pogostitve.

UMRL JE PRITRKOVALEC ANDREJ AŽMAN
V 81. letu starosti je umrl pritrkovalec Andrej Ažman iz Britofa pri Kranju, mnogo let redno pritrkaval na Šmarni gori. Pogreb bo v petek, 26.7.2019, ob 16.30 na pokopališču v Predosljah. Večkrat je sodeloval tudi na srečanjih pritrkovalcev, ki jih organizira PKSB.

NAJ TI PESEM ZVONOV, KI SI JO TAKO ZELO LJUBIL, ODZVANJA V NEBEŠKI SLAVI!

UMRL JE PRITRKOVALEC FRANC BLEJC
V 89. letu starosti je umrl in odšel k Bogu pritrkovalec FRANC BLEJC iz Mengša. Pogreb dragega pritrkovalca bo v torek, 23.7.2019, ob 17.00 uri v Mengšu.

Rodili ste se 27.11.1930 v Mengšu. Oče vas je kot dveletnega otroka prvič nesel v zvonik in od takrat se je začela vaša velika ljubezen do zvonov, ki ste jo ohranil vse do danes. S svojo odločnostjo in vztrajnostjo ste nas opogumljali, da bi ohranjali to čudovito poslanstvo. Če bi torej v Mengšu iskali človeka, ki je ogromno naredil na področju pritrkovanja, bi bili vedno in zagotovo napoteni k vam, dragi in zaslužni pritrkovalec Franc. Kot ministrant ste že začeli pomagati mežnarju pri zvonjenju, leta 1946 pa začeli tudi z učenjem pritrkovanja, ki ste ga tako vzljubili, da ste temu poslanstvu posvetili veliko svojega časa. Poleg gasilstva, v domačem PGD Mengeš, kjer ste bili dolgoletni poveljnik, ste imeli tudi ljubezen do postavljanja izjemno visokih mlajev. Največ let, kar 73, ste jih namenili ravno pritrkovanju, ko ste se teden za tednom, leto za letom vzpenjali v visoki mengeški zvonik in na bronastih zvonovih, na katere ste bili izjemno ponosni, izvabljali številne ubrane melodije. Še več, to znanje ste prenašali na številne mlade pritrkovalce, ki ste jim z veseljem pustili prihajati v zvonik in jim tako vzgojili to ljubezen. Vsa ta dejanja govorijo o tem, kako globoko ste nosili v sebi zavedanje in čut do ohranjanja vsega tistega, ki doprinaša skupnemu dobremu. Imeli ste posluh, voljo in vztrajnost, da ste v teh mnogih letih pustili viden pečat na področju kulturne dediščine, pomoči bližnjemu, do potreb Cerkve in skupnosti. Zato ne preseneča, da ste prejeli najvišje državno odlikovanje na področju gasilstva, leta 2002 postali častni občan občine Mengeš, nadškof msgr. Alojz Uran pa vas je odlikoval ob 50-letnem izvrševanju poslanstva pritrkovalca s posebno zahvalo. Vse to vam je uspevalo, bili ste uspešni, znali ste navdušiti in pridobiti druge, ob vsem tem pa ohranili srčnost in skromnost. Pritrkovalci vam bomo hvaležni za ves vaš trud, pustili ste nam zgled vztrajnega pritrkovalca, ki ljubi pesem zvonov in z njo hvali Boga, hvaležni vam bomo za navdušenje številnih mladih, ki ste jim neljubosumno in nesebično predajali znanje pritrkovanja, hvaležni vam bomo za organizacijo in nakup minaturnih zvonov v bogoslovju in izvedbo prvega srečanja na miniaturnih zvonovih, hvaležni vam bomo za vsakoletno udeležbo na okrogli mizi in na pokrajinskih srečanjih. Dragi pritrkovalec Franc, hvaležni smo Bogu, ker vas je poslal med nas!

                                                                                                                            Tomaž Polanec, referent

NAJ TI PESEM ZVONOV, KI SI JO TAKO ZELO LJUBIL, ODZVANJA V NEBEŠKI SLAVI!

SREČANJE PRITRKOVALCEV LJUBLJANSKE NADŠKOFIJE (južni del)
V župniji Dobrepolje-Videm bo v nedeljo, 9.6.2019 ob 15. uri srečanje pritrkovalcev ljubljanske nadškofije (za južni del). Pred srečanjem možen ogled zvonov.
Prijave so obvezne, udeležbo sporočite:
Tilen Oberwalder Zupanc, 051 826 055

ali po e-pošti: pritrkovalec@rkc.si

  

SREČANJE PRITRKOVALCEV LJUBLJANSKE NADŠKOFIJE (severni del)
V Preddvoru bo v nedeljo, 2.6.2019 ob 15. uri potekalo srečanje pritrkovalcev ljubljanske nadškofije (za severni del). Pred srečanjem možen ogled zvonov.
Prijave so obvezne, udeležbo sporočite:
Tilen Oberwalder Zupanc, 051 826 055

ali po e-pošti: pritrkovalec@rkc.si
 

SREČANJE PRITRKOVALCEV MARIBORSKE METROPOLIJE
Srečanje pritrkovalcev bo potekalo v mariborski nadškofiji in sicer v župniji Slivnica pri Mariboru, v nedeljo, 26.5.2019 ob 15. uri.
Prijave so obvezne, udeležbo sporočite:
Tilen Oberwalder Zupanc, 051 826 055

ali po e-pošti: pritrkovalec@rkc.si

 

SREČANJE PRITRKOVALCEV ŠKOFIJE NOVO MESTO
Srečanje pritrkovalcev novomeške škofije bo v nedeljo, 12.5.2019 ob 15. uri, v župniji Žužemberk. Prijave so obvezne, udeležbo sporočite:
Tilen Oberwalder Zupanc, 051 826 055

ali po e-pošti: pritrkovalec@rkc.si


8. SEJA OŽJEGA ODBORA PRITRKOVALCEV
V nedeljo, 12.5.2019 bo 8. seja ožjega odbora, ki bo potekala po srečanju pritrkovalcev novomeške škofije v Žužemberku. Vabljeni člani OOPKSB!

PRITRKOVALCI IZ SEMIČA VABIJO NA SMUK
Na Smuku bo v nedeljo, 5. maja 2019 ob 15. uri, potekalo srečanje vseh pritrkovalcev iz belokranjskih župnij. Na ta dogodek semiški pritrkovalci vabijo tudi župnike, prav tako pa tudi člane ožjega odbora PKSB. V prvem delu programa bo tako pritrkovanje v zvoniku, nato pa sledi pogovorni del na tematiko pritrkovanje v Beli krajini. Vljudno vabljeni!
Semiški pritrkovalci

SREČANJE PRITRKOVALCEV KOPRSKE ŠKOFIJE
V nedeljo, 5.5.2019 ob 15. uri, bo v župniji Podnanos potekalo srečanje pritrkovalcev koprske škofije. Prijave so obvezne, udeležbo sporočite:
Tilen Oberwalder Zupanc, 051 826 055

ali po e-pošti: pritrkovalec@rkc.si

  


 


1. MAJ NA SMUKU NAD SEMIČEM
Na 1. maja, na praznik dela, bo na Smuku nad Semičem sv. maša ob 11. uri. Na večer pred praznikom bo tudi tradicionalno kresovanje, pri katerem bodo sodelovali semiški pritrkovalci. Zato vabijo pritrkovalce, da se jim pridružijo v zvoniku na ta dan ob 19. uri oz. naslednji dan ob 10. uri. Vabljeni na Smuk!

7. SESTANEK OŽJEGA ODBORA PRITRKOVALCEV
V četrtek, 25.4.2019 bo 7. seja ožjega odbora. Začetek s sveto mašo v ljubljanski stolnici ob 18.30. Vabljeni člani OOPKSB!

PRITRKOVALSKA OKROGLA MIZA 2019
V Zavodu sv. Stanislava bo v petek, 12.4.2019 ob 18. uri, potekala letošnja okrogla miza, ki jo organizira Pritrkovalski krožek slovenskih bogoslovcev. Predavala bo dr. Cecilija Oblonšek, asistentka na Teološki fakulteti za področje liturgike in cerkvene glasbe.
Pritrkovalci in ljubitelji zvonov vljudno vabljeni!

 

PROGRAM OM 2019:

Prvi del
1. Molitev
2. Pozdrav predsednika PKSB
3. Pregled dela v letu 2018
4. Načrt za leto 2019
5. Reorganizacija PKSB
6. Razno      
- predlog reorganizacije
- avdio, video snemanje srečanj
- digitaliziranje gradiva PKSB


Drugi del
7. Predavanje gostje dr. Cecilije Oblonšek

Pritrkovalci in ljubitelji zvonov vljudno vabljeni!

UMRL JE PRITRKOVALEC IVAN MALAVAŠIČ
V 92. letu starosti je umrl in odšel k Bogu pritrkovalec IVAN MALAVAŠIČ iz Podlipe pri Vrhniki.  Pogreb dragega pritrkovalca bo v četrtek, 14.3.2019, ob 16.00 uri v Podlipi. 

Rodil se je 30. septembra 1927 v Rovtah nad Logatcem, nato je živel v Podlipi. Bil je vsestranski slovenski umetnik, pisatelj, pesnik, slikar, organist, zborovodja in tudi pritrkovalec, ki je vrsto let z vso predanostjo izkazoval ljubezen do cerkvenih zvonov, s pritrkovanjem izvabljal številne melodije, ki so zadonele ob cerkvenih slovesnostih po vsej Podlipski dolini.

NAJ TI PESEM ZVONOV, KI SI JO TAKO ZELO LJUBIL, ODZVANJA V NEBEŠKI SLAVI!

6. SESTANEK OŽJEGA ODBORA PRITRKOVALCEV
V četrtek, 7.3.2019 ob 20. uri, bo v bogoslovnem semenišču v Ljubljani potekalo 6. srečanje OOP. 

5. SESTANEK OŽJEGA ODBORA PRITRKOVALCEV
V četrtek, 20.12.2018 ob 19. uri, bo v bogoslovnem semenišču v Ljubljani potekalo 5. srečanje OOP. 

POSVETITEV NOVIH ZVONOV V ŽUPNIJI DOBREPOLJE-VIDEM
V nedeljo, 25.11.2018, ob 14. uri bo v župniji Dobrepolje-Videm ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore posvetil nove bronaste zvonove.

PRI SV. BENEDIKTU BO ODZVANJALA BRONASTA PESEM
V župniji sv. Benedikt v Slovenskih goricah bo v nedeljo, 18.11.2018, potekala slovesnost posvetitve treh novih bronastih zvonov. Slovesnost se bo začela ob 10. uri, vodil jo bo mariborski nadškof in metropolit msgr. Alojzij Cvikl.

PRITRKOVALCI NA NASLOVNICI KAŽIPOTA (priloga tednika Družina)
Tednik Družina, št.38, ima na naslovnici priloge KAŽIPOT fotografijo pritrkovalcev, ki jo je naredila Tatjana Splichal ob obisku vseslovenskega srečanja pritrkovalcev v Crngrobu.

VSEEVROPSKO ZVONJENJE ZVONOV NA MEDNARODNI DAN MIRU
Ministrstvo za kulturo sporoča:

Ob evropskem letu kulturne dediščine 2018, ki je razglašeno na podlagi sklepa Evropskega parlamenta in Sveta, so predstavniki evropskih institucij, med njimi tudi evropski komisar za izobraževanje, kulturo, mladino in šport gospod Tibor Navracsics, podprli predlog Nemškega nacionalnega odbora za varovanje kulturne dediščine (Deutschen Nationalkomitees für Denkmalschutz; tudi nacionalni koordinator Evropskega leta kulturne dediščine v Evropi), da po vsej Evropi istočasno zazvonijo cerkveni in posvetni zvonovi in s tem pričarajo enega izmed vrhuncev evropskega leta kulturne dediščine.

Ob tem pomenljivem dogodku, ki nosi pomembno sporočilo, je prav, da tudi pritrkovalci s pritrkavanjem sodelujemo pri pobudi omenjenih institucij. V kolikor ste skupine pripravljene sodelovati, nam to sporočite po e-pošti. Glede na odziv bomo organizirali pritrkovanje v večjih mestih, drugače pa ste povabljeni, da v svojih župnijah s pesmijo zvonov zaznamujete mednarodni dan miru!

Zvonjenje oz. pritrkovanje po slovenskih župnijah bo tako 21.9.2018, od 18.00 do 18.15. Pritrkovalske skupine prosimo, da dokumentirajo pritrkovanje in nam pošljejo slikovno gradivo na: pritrkovalec@rkc.si

PRITRKOVALSKI KROŽEK SLOVENSKIH BOGOSLOVCEV VABI NA 
VSESLOVENSKO SREČANJE PRITRKOVALCEV

Vseslovensko srečanje bo potekalo v nedeljo, 9.9.2018, ob 15. uri pri romarski cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu. 

NA SREČANJU BODO NASTOPILE IZBRANE SKUPINE:

-POKRAJINSKEGA SREČANJA ZA GORENJSKO
NOVA OSELICA
SREDNJA VAS V BOHINJU
NOVAKI

-POKRAJINSKEGA SREČANJA ZA PRIMORSKO
SLAP
AJDOVŠČINA
VIPAVA

-POKRAJINSKEGA SREČANJA ZA DOLENJSKO IN BELO KRAJINO
STOPIČE
ŠMIHEL
SEMIČ

-POKRAJINSKEGA SREČANJA ZA ŠTAJERSKO
ŠMIHEL NAD MOZIRJEM
VELENJE-SV. MARTIN
ŠENČUR

-POKRAJINSKEGA SREČANJA ZA LJUBLJANO IN OKOLICO
DOB PRI DOMŽALAH
ŠMARTNO PRI LITIJI
MENGEŠ

PROGRAM SREČANJA:
-ob 14. uri začetek zbiranja pritrkovalcev, ogled zvonika in prijava skupin
-ob 15. uri v cerkvi molitev in litanije, ki jih bo vodil župnik iz Preske pri Medvodah g. Jure Koželj, predsednik krožka v letih 2007-2009
-pozdrav domačega župnika g. Alojza Snoja in nekdanjega predsednika krožka g. Jureta Koželja
-pozdrav referenta in predsednika PKSB
-nastop izbranih skupin v zvoniku na štirih bronastih zvonovih
-nastop skupin, ki niso bile izbrane na pokrajinskih srečanjih
-pogostitev in podelitev priznanj
-sklep vseslovenskega srečanja


             

OSTALE INFORMACIJE:
Pritrkovalske skupine prosimo, da se na nastop pripravijo in kvalitetno izvedejo igranje melodij, saj se bodo te zvočno posnele!
Na srečanju bodo lahko sodelovale tudi pritrkovalske skupine, ki niso bile izbrane na pokrajinskih srečanjih.

Prijave so obvezne, udeležbo sporočite:
Tilen Oberwalder Zupanc, 051 826 055
ali po e-pošti: pritrkovalec@rkc.si

PREDSTAVITEV SLOVARJA ZVONJENJA IN PRITRKAVANJA
V soboto, 8.9.2018, ob 19. uri bo v Volčah predstavila Slovar zvonjenja in pritrkavanja dr. Mojca Kovačič (Glasbenonarodopisni inštitut ZRC SAZU). 

PRITRKOVANJE V ŽUPNIJI VITANJE OB SPREJEMU NOVEGA ŽUPNIKA
V nedeljo, 5.8.2018, župnija Vitanje vabi pritrkovalsko skupino, ki bi polepšala slovesnost sprejema novega župnika s pritrkovanjem. Slovesnost se začne ob 8. uri. Prijave na pritrkovalec@rkc.si

PREDSTAVITEV ZGOŠČENKE O PRITRKOVANJU V SLAMNI VASI
V soboto, 16. junija 2018, ob 20.30 vabljeni pritrkovalci v Slamno vas pri Metliki na predstavitev zgoščenke o pritrkovanju, ki jo je pripravil g. Janez Pezdirc.

URADNO VABILO
PREDSTAVITVENA KNJIŽICA

5.POKRAJINSKO PRITRKOVALSKO SREČANJE ZA LJUBLJANO IN OKOLICO


Pokrajinsko srečanje bo potekalo za Ljubljano in okolico v župniji Dob pri Domžalah, 27.5.2018 ob 15.uri. Prijave so obvezne, udeležbo sporočite:
Tilen Oberwalder Zupanc, 051 826 055

ali po e-pošti: pritrkovalec@rkc.si

4.POKRAJINSKO PRITRKOVALSKO SREČANJE ZA ŠTAJERSKO

Pokrajinsko srečanje bo potekalo za Štajersko v župniji Gornji Grad, 20.5.2018 ob 15.uri. Prijave so obvezne, udeležbo sporočite:
Tilen Oberwalder Zupanc, 051 826 055

ali po e-pošti: pritrkovalec@rkc.si

3.POKRAJINSKO PRITRKOVALSKO SREČANJE ZA DOLENJSKO IN BELO KRAJINO


Pokrajinsko srečanje bo potekalo za Dolenjsko in Belo krajino v župniji sv. Duh na Velikem Trnu, 13.5.2018 ob 15.uri. Prijave so obvezne, udeležbo sporočite:
Tilen Oberwalder Zupanc, 051 826 055

ali po e-pošti: pritrkovalec@rkc.si

2.POKRAJINSKO PRITRKOVALSKO SREČANJE ZA PRIMORSKO

Drugo pokrajinsko srečanje bo potekalo za Primorsko in sicer v župniji Vipava, pri podružnični cerkvi na Slapu, 6.5.2018 ob 14.30. Prijave so obvezne, udeležbo sporočite:
Tilen Oberwalder Zupanc, 051 826 055

ali po e-pošti: pritrkovalec@rkc.si

1.POKRAJINSKO PRITRKOVALSKO SREČANJE ZA GORENJSKO

Prvo pokrajinsko srečanje bo potekalo za Gorenjsko in sicer v župniji Nova Oselica, 15.4.2018 ob 15. uri. Prijave so obvezne, udeležbo sporočite:
Tilen Oberwalder Zupanc, 051 826 055

ali po e-pošti: pritrkovalec@rkc.si

REPORTAŽE VELIKONOČNEGA PRITRKOVANJA
V teh dneh, ko kristjani praznujemo največji krščanski praznik - vstajenje Jezusa Kristusa, se je iz številnih zvonikov razlegala pesem zvonov, ki je to veselo novico ponesla daleč naokoli.

Zato vas vabimo dragi pritrkovalci, da nam pišete na naslov pritrkovalec@rkc.si in z nami delite vašo objavo v krajšem poročilu o velikonočnem pritrkovanju, zraven lahko priložite tudi fotografijo. Prispevke pošljite do 8.4.2018.

4. SESTANEK OŽJEGA ODBORA PRITRKOVALCEV
V četrtek, 5.4.2018 ob 19. uri, bo v bogoslovnem semenišču v Ljubljani potekalo 4. srečanje OOP. Vabljeni člani in tisti, ki bi se želeli priključiti odboru na novo!

PRITRKOVANJE V LJUBLJANSKI STOLNICI
Na Veliko noč, 1.4.2018, vabimo pritrkovalsko skupino, ki bi s pritrkovanjem sodelovala pri slovesni vstajenski sv. maši v ljubljanski stolnici ob 8.30. Prijava do sobote, 31.3.2018, na pritrkovalec@rkc.si. 

REPORTAŽA O PRITRKAVANJU V TEDNIKU DRUŽINA
V velikonočni številki tednika Družina si preberite obširno reportažo o pritrkavanju, ki jo je napisal zgodovinar in publicist g. Ivo Žajdela.

PRISPEVEK O PRITRKAVANJU V ODDAJI TEDNIK NA RTV SLO1
V ponedeljek, 26.3.2018, ob 20. uri bo v oddaji Tednik na RTV SLO1 prispevek o pritrkovanju. Vabljeni k ogledu oddaje!

PRITRKOVALSKA OKROGLA MIZA 2018
V Zavodu sv. Stanislava bo v petek, 23.3.2018 ob 17. uri, potekala letošnja okrogla miza, ki jo organizira Pritrkovalski krožek slovenskih bogoslovcev. Predavala bo ga. Nada Blažko, članica OO PKSB.
Pritrkovalci in ljubitelji zvonov vabljeni!

3. SESTANEK OŽJEGA ODBORA PRITRKOVALCEV
V četrtek, 8.2.2018 ob 19. uri, bo v bogoslovnem semenišču v Ljubljani potekalo 3. srečanje OOP. Vabljeni člani in tisti, ki bi se želeli priključiti odboru na novo!

NOVA SPLETNA STRAN SLOVENSKIH PRITRKOVALCEV
Začela je delovati nova spletna stran pritrkovalcev z domeno www.pritrkovalec.si.