Pritrkovalski tabor 2017

Pritrkovalsko društvo Ivan Mercina iz Ajdovščine in Pritrkovalci Lokavec aktivno delujemo že 11 leto in želimo si, da bi cerkveni zvonovi prepevali v vsakem kraju v naši lepi Sloveniji, zato smo se odločili, da organiziramo Pritrkovalski tabor, ki bo v Lokavcu pri Ajdovščini  od 9. do 16. julija.

Cilj tabora je, povedati mladim, da je pritrkavanje glasba zvonov, da je biti pritrkovalec poslanstvo in nekaj najlepšega, ko s pritrkavanjem zapojejo zvonovi  in oznanjajo lepe trenutke v cerkvenem bogoslužju.

Vse udeležence bomo učili pritrkavanja najprej na ceveh, potem pa še v zvoniku. Naučili jih bomo najosnovnejše melodije, ali zahtevnejše melodične vzorce, če bodo na taboru pritrkovalci z že osnovnim znanjem.

Poleg pritrkavanja bomo spoznali kaj je zvon in kako je sestavljen, pravila v zvoniku, kdaj pritrkavamo in kdaj ne smemo pritrkavati.

Vzeli si bomo čas tudi za druženje in igro ter si ogledali nekatere zanimivosti Lokavca.

Vsi, ki se bodo udeležili Pritrkovalskega tabora se bodo veliko naučili v prijetnem vzdušju z mladimi pritrkovalci in pritrkovalci mladimi po srcu.

POSTANI PRITRKOVALEC IN BODI PONOSEN NA SVOJE POSLANSTVO

 

PRIJAVNICA ZA CELODNEVNI PROGRAM

PRIJAVNICA ZA VOZAČE

Prijavnico lahko pošljete na e. pošto nada.blazko@gmail.com ali po pošti na naslov Nada Blažko, Lokavec 151, 5270 Ajdovščina ali Pritrkovalsko društvo Ivan Mercina, Ulica Quiliano 2, 5270 Ajdovščina.